Dessa 10 spelare kunde lyfta din konsol till Office Pool seger

Fick Michigan State en rå affär? Ja. Om spartanerna — som (tillsammans med Purdue) vann den stora 10-ordinarie säsongens titel och tog konferensturneringen-inte förtjänade ett #1-frö, förtjänade de definitivt inte ett #2-frö. Speciellt för att det sätter Duke, det bästa övergripande laget i NCAA-herrbasketturneringen, precis i Michigan State ‘ s Final Four path. (Om sådd Håller, #1 Duke och #2 Michigan State skulle kollidera i eliten åtta.)

Samtidigt bör urvalskommittén har beviljat St John ‘ s, som förlorade i Big East tournament kvartsfinal till Marquette med en cool 32 poäng, den sista i stort Bud? Med ursäkter till Red Storm trogen, kan du göra ett starkt argument att nej, det borde inte ha.

Alla bittra gripes om parenteserna bör dock vara ungefär tre sekunder. Du kan inte ändra på nåt nu. Så ta din penna, Skriv ut ett papper och gör dig redo Gör dina val. (Allvarligt, bara för att bråka med IT honcho som driver ditt kontor pool, ge honom papper parentes, vi är säkra på att han kommer att älska det.)

För att hjälpa dig tillsammans med din NCAA basket Mars galenskap fäste, här är 10 enastående spelare som kunde bära sina lag till en upprörd eller två, om inte hela vägen till de sista fyra i Minneapolis.

Zion Williamson, Duke

Jag vet. Men även eremiter har varit kända för att fylla i parentes (förmodligen). Och bara om du är en av de människor som bara låtar in college hoops denna tid på året: Duke freshman Zion Williamson är helt enkelt den mest freakish spelare i spelet. “Det har aldrig varit en spelare på alla nivåer som Sion Williamson, säger ESPN analytiker Jay Bilas.

Zion Williamson, DukeDet betyder inte att Williamson är den bästa spelaren på planeten. Det är att ingen med sin Bygg mejslade 6 ‘7″, 284 lb. linebacker-besitter sin kompetens. Han kan hoppa över bakstycket. Och Williamson — eller helt enkelt “Zion” vid denna tidpunkt, Ala Serena, LeBron och Neymar-är otroligt grundläggande: han kan dribbla, passera och äger en effektiv skytte runt fälgen. “Han är som en mack lastbil”, säger Bilas, ” spelar bly i balett.”Låt oss bara hoppas att hans skor förblir intakta.

#1 Duke spelar vinnare av #16 North Carolina Central/#16 North Dakota State spel på fredag 22 Mars klockan 7:10 PM ET på CBS.

Fletcher Magee, Wofford

Fletcher Magee, WoffordMagee – “låter som om han borde vara någons butler,” Bilas deadpans-kan vara den bästa skytten i landet. 6’4″ senior har drabbat 502 karriär tre-pekare för Wofford, Södra Konferens-champs, två blyg av NCAA D-1 spela in. Han skjuter en effektiv 43% Från centrum, en ganska anmärkningsvärd takt för en kille som lyfter en arm-tiring 11 treys ett spel och 91% från foul line.

Magee växte upp studera skottet av Philadelphia 76ers guard J. J. Redick, som brukade spela för magin i Magee hemstad Orlando; den här säsongen, Magee passerade Redick på karriären NCAA tre pekare lista.

#7 Wofford — Spartanburg, South Carolina — ansikten #10 Seton Hall på torsdag, den 21 Mars, vid ca 9:40 PM ET på CBS.

Anthony Lamb, Vermont

Anthony Lamb, VermontÅrets spelare i America East Conference, Lamb, en 6 ‘6″ junior, har en ovanlig stil i dagens basketvärld, som värderar att sprida spelare över golvet och jacking threes. Under Vermont ‘ s America East Conference titelmatch vinna över UMBC på lördag, Vermont skulle dumpa bollen till lamm runt foul line, och han skulle ofta mobba sin väg till korgen, ett bevis på hans styrka och skicklighet. Och Lamb kan skjuta: han slog 1,5 treor per spel den här säsongen, nästan dubbelt hans per-game produktion från ett år sedan.

Förutom Lamm, som i genomsnitt 21.4 poäng per match den här säsongen, Catamounts har Duncan bröder i Evansville, Indiana: femte året senior Ernie, junior Everett, och freshman Robin. Vermont är det femte laget i Division 1 historia med en broderlig trio på samma squad.

Fånga #13 Vermont mot #4 Florida St på torsdag klockan 2 pm ET på CBS.

Miye Oni, Yale

Miye Oni, YaleDet har gått 24 år sedan NBA utarbetade en spelare från Ivy League. Yale Miye Oni kan sluta med att draget. En late bloomer som hade åtagit sig en Division 3 college i high school — och blev upptäckt av en Yale assisterande tränare medan scouting en annan spelare — NBA-scouter har gjort regelbundna besök till New Haven för att kolla in Oni ‘ s game. 6 ‘6″ guard vann Ivy Player Of The Year hedrar genom att göra lite av allt; Oni i genomsnitt 17.6 poäng, 6.3 Returer och 3.5 assist per spel.

#13 Yale kommer att spela #4 LSU på torsdag klockan 12:40 PM ET på TruTV. Båda skolorna är inblandade i pinsamma skandaler: LSU coach Will Wade placerades på ledighet efter att han fångats potentiellt bryta mot NCAA regler om wiretap. Yale är indragen i college antagning skandal, som en familj påstås betalat $ 1,2 miljoner i mutor för att få en falsk fotboll rekrytera till skolan. Folk skämtade på internet.

Ja Morant, Murray St.

Ja Morant, Murray St.Zion kan vara den bästa övergripande plockningen i juni NBA-utkast. Men Morant, den explosiva 6 ‘ 3 ” point guard från Murray St., går nästan säkert topp 3. En Murray State assistant coach upptäckte först Morant, en annan unheralded rekryt, medan han stannade av en gymkoncession står för att ta några marker. Bästa mellanmål någonsin: Morants förvaltarskap på Murray St. offense är nu möte TV. Morant poäng 24.6 poäng per spel på 50% skytte, vilket är skarpt effektivt för en punkt vakt, och rätter ut 10 assist per spel, toppar i landet.

I den första omgången, tappra män kommer duell med en av landets andra bästa point guards, Markus Howard #5 Marquette, runt 4:30 PM ET på torsdag på TBS. Ta lite mer marker att.

Tacko Fall, University of Central Florida

Tacko Fall, University of Central FloridaJa Morant, Fletcher Magee-årets turnering fält en imponerande All-Name Team. Tacko Fall är ett annat namn du inte kommer att glömma. 7’6″ University of Central Florida center skott 75% från fältet här säsongen, och swatted bort 2.5 skott per match för Riddarna, som slutade 23-8. Det är rätt: Fall ‘s 7 ‘6″, med en 10-fots, 5-tums stående räckvidd, vilket innebär att han inte behöver hoppa för att dunka basket.

I en av säsongens sötaste stunder återförenades hösten denna säsong med sin mamma, som han inte hade sett på sju år sedan han flyttade till USA från Senegal.

#9 UCF tar på #8 OAV på fredag vid ca 9:40 PM ET på CBS. Vinnaren får sannolikt Duke i andra omgången.

Ethan Happ, Wisconsin

Ethan Happ, WisconsinEthan Happ, 6 ’10” senior center, den här säsongen blev den första stora 10-spelaren på mer än 35 år för att få över 2,000 karriärpoäng och ta över 1,000 returer. Don ‘t Rabatt hans passerar-Happ har också hjälpt på 37% av hans lagkamrater’ field mål medan han är på golvet, en fantastisk takt för en stor man.

Happ är lite av en throwback, the rare tall Pro prospect som inte jack three-pointers-han avslutade sin karriär 1-16 från centrum. Ändå, inte rabatt skadan Happ, ett andra lag All-American, och hans grävlingar kan påverka sina motståndare dessa närmaste veckorna.

Första testet för #5 Wisconsin är #12 Oregon, Pac-12 turneringen champions, på fredag vid 4:30 ET på TBS.

Eric Paschall, Villanova

Eric Paschall, VillanovaEn-och-gjort college spelare som Zion, som bor i college för ett år innan de lämnar för NBA, med rätta stjäla de flesta rubriker. De tenderar att vara fenomenala. Men det är trevligt att se spelare som stannar på college, som happ och Villanovas Eric Paschall, få sin grund. Minns du Wildcats, förra årets nationella mästare? De förlorade fyra av sina sex bästa spelare till NBA den här säsongen, men tack till stor del till Paschall-den relativt underdimensionerade senior 6 ‘ 8 ” power forward som memorably sköt 10-11 från fältet mot Kansas i förra årets nationella semifinaler-katterna vann fortfarande Big East ordinarie säsong och turneringsmästerskap.

Nova är inte en favorit att upprepa som nationella mästare. Men akta dig för något lag med en skicklig bruiser som Paschall, som är angelägen om att bevisa att han är redo att spela på nästa nivå, oavsett hans höjd.

# 6 Villanova öppnar upp sin titel försvar mot # 11 St Mary på torsdag kl 7: 20 ET på TBS.

Rui Hachimura, Gonzaga

Rui Hachimura, GonzagaHachimura, en 6 ‘8″ junior, är en projicerad NBA-lotteriplockning: han skulle vara den första inhemska i Japan som någonsin valts ut i utkastet. Som en nybörjare på Gonzaga, för 2016-2017 Zags laget som nådde national championship game (innan den faller till North Carolina), han såg inte mycket action. Hachimura missade träningstid med sina lagkamrater för att lära sig engelska i handledning (han plockade också upp språket genom tv-program som the Vampire Diaries).

Sedan dess har han blommat. I en av de bästa ordinarie säsongsspelen i säsongen, på Hawaii tillbaka i November, hjälpte Hachimura att visa att Duke-ett lag som vissa pundits förutspådde skulle sluta med en perfekt rekord den här säsongen – verkligen kunde fällas. I en spännande 89-87-seger för Gonzaga gjorde Hachimura 20 poäng, med sju returer, fem assist och tre blockerade skott. Gonzaga kunde möta Duke igen i de nationella semifinalerna.

Men först på torsdag kl 7:27 ET på TruTV, #1 ‘Zags måste gå tidigare antingen #16 Farleigh Dickinson eller #16 Prairie View&M, som spelar i “Första Fyra” på tisdag kväll i Dayton.

De’Andre Hunter, Virginia

De'Andre Hunter, VirginiaEtt företag för finansiella tjänster som heter 361 Capital på måndagen släppte en anteckning med titeln “The Psychology of Underminating March Madness Brackets” – tillämpa beteendeforskning till turneringsval. (Vettigt: företagets kunder vill säkert vinna sitt fäste pool pris.) Som en av dess “beteendemässiga fördomar som kan krossa en konsol” pekade företaget på “spelarens felaktighet”, en missuppfattning att en onormal händelse är mindre sannolikt att inträffa i framtiden eftersom det bara hände tidigare. Så, 361 Capital warns, känner inte # 1-seeded Virginia är immun mot en annan historisk upprörd i händerna på ett # 16-frö, bara för att UMBC krossade Cavaliers för ett år sedan.

Med all respekt för den finansiella outfiten, kasta dina psykologiska buzzwords från domstolen. Virginia kommer inte att falla i första omgången igen, för i år har Cavaliers de ‘ andre Hunter. 6 ‘ 7 ” sophomore swingman från Philly missade förra årets turneringsspel på grund av en skada. Men den här säsongen har Hunter framkommit som Virginias bästa NBA-utsikter i skolans återuppkomst under tränaren Tony Bennett under det senaste decenniet.

Virginia kommer att försöka gå vidare från förra årets mardröm mot Gardiner-Webb på fredag, på runt 3:10 PM ET på TruTV. Med Hunter, ett tredje lag All-American, på golvet, är de mer än sannolikt att undvika en annan katastrof. Det är ingen vanföreställning, spelare eller på annat sätt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here