Nr 1 Frö Virginia Än Nr 12 Oregon 53-49 i NCAAs

LOUISVILLE, Ky. (AP)-Ty Jeromes 3-pekare var minnesvärd inte bara för sin timing, men för att den markerade en av de få Virginia som gjordes mot Oregon.

Jerome gav Cavaliers en trepunktsledning med 3: 34 kvar, och sedan använde de sitt varumärkesskydd för att kväva ankor och få det att stå.

No. 1 seed Virginia nådde sin andra regionala final på fyra år med en 53-49 seger över 12th-seeded Oregon på torsdagskvällen i NCAA-turneringen. Cavaliers möter tredje seedade Purdue i South Regional finals söndag för en resa till de sista fyra.

Cavaliers (32-3) sköt 36 procent och matchade en säsong låg i poäng, men fick korgar när det behövs för att överleva ankor (25-13). Jeromes 3 var den största när han tog Kihei Clarks pass och konverterade från djupt för att göra det 48-45.

En uppföljning bakom bågen skulle ha varit ännu bättre för junior guard, som uppenbarligen ville andrum i ett tätt defensivt spel.

 Jeromes 3 “Ärligt talat, just nu tänker jag bara på den jag missade efter det”, säger Jerome, som gjorde 13 poäng och gjorde 3 av 8 från lång räckvidd och 5 av 12 totalt. “Det skulle verkligen ha förseglat spelet.”

Av hans kopplingsskott tillade Jerome: “vi började göra ett bättre jobb att flytta. Kihei (Clark) hittade mig på rätt plats, och jag tror Dre (Hunter) eller Mamadi (Diakite) ställ in en stor skärm. Jag tror att de gjorde ett bra jobb med att hitta mig på rätt plats.”

Virginia klämde ner därifrån håller Oregon scoreless i mer än fem minuter efter ankor gick framåt, 45-42, på Louis King ‘ s 3 med 5: 43 vänster.

Clark bundet den med en 3 med 5: 21 vänster och de ‘ andre Hunter fick gratis för en layup i 24 sekunder kvar för en fempunktskant som var tillräckligt för att stoppa Oregon 10-spel vinnande strimma.

“Ibland kämpade vi”, sa Virginia-tränaren Tony Bennett, ” men vi gjorde tillräckligt offensiva spel och rallied verkligen defensivt.”

Viktigast för Virginia flyttade ett spel närmare sin första Final fyra sedan 1984. Det målet verkade skakigt som Cavaliers var tvungen att samla förbi nr 16 seed Gardner-Webb i första omgången, men de återhämtade sig för att vinna det spelet innan de slog Oklahoma.

Oregon presenterade en helt annan utmaning. Ankor var på en rulle och vinna stort tack vare en lineup med fyra 6-fot-9 förrätter, men Cavaliers höll dem från att vara en faktor för att nå den regionala finalen.

“Jag menar, det är definitivt en milstolpe för oss,” sa Virginia guard Braxton Key. “Men vi är inte klara än.”

Clark slutade med 12 poäng, sex assist och fyra returer. Diakite tog 11 returer som Virginia kantad Oregon 34-31 på glaset och höll Ankor till 38 procent skytte.

King ‘ s 16 poäng led Oregon, medan Payton Pritchard hade 11 och Paul White 10. Ankor hade hoppats att nå sin tredje elit åtta på fyra år men kämpade hela natten för att göra mål-särskilt ner sträckan.

“De gör många människor tar dåliga skott”, sa tränare Dana Altman. “Men vi hanterade inte så bra.”

“TILL NÄSTA ÅR

Oregon förlust förnekade Altman från att bli programmets winningest coach. Han gick in i spelet bundet med Ernie Kent på 235 segrar men måste vänta tills Ducks säsongsöppnare för en annan chans att stå ensam.

TECH, FALLER, MISSLYCKAS

Diakite och Oregon reserve vakt Ehab Amin var och en som kallas för tekniska fouls efter en andra halvåret konfrontation under Virginia korg. Diakite svängde runt flera gånger för att få försvarare av honom, men hamnade i en staredown med Amin, som plötsligt föll till golvet i en uppenbar flopp.

AV SIFFRORNA

Virginia höll en motståndare Under 50 poäng för 11: e gången den här säsongen. … Oregon bänk ut Virginia 8-0, alla av Amin.

STOR BILD

Oregon: efter att ha slagit motståndare med i genomsnitt 18 poäng under sin körning saktades ankor och stängdes sedan av Virginia. De gjorde bara 9 av 25 Från lång räckvidd och fångades av vakt defensivt flera gånger som Virginia hittade sin post män inuti och toppade ankor 18-14 i färgen.

STOR BILD“Vi var precis där, ner till ledningen”, sa Pritchard. “Vi kommer att se tillbaka på detta, och vi kommer att bli … Det kommer att bli frustrerande ett tag nu.”

Virginia: Cavaliers fortsatte sin behärskning på KFC Yum! Center, vinna deras femte på varandra följande besök. Den här var inte vacker, men den var effektiv. Och de behövde inte ett stort spel från Hunter, som gjorde 26 poäng för att slå Louisville 64-52 här förra månaden.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here